Košarica
0,00€

Vodafone kot prvi svojim uporabnikom ponudil 5G gostovanje (Roaming) v Evropi

O peti generaciji mobilnega omrežja (5G) se v zadnjem času veliko piše. Medtem, ko v posameznih državah še vedno potekajo testiranja (tudi v Sloveniji) ali pa frekvence za omrežje še niso bile podeljene, so nekateri z uvedbo 5G pričeli že v lanskem letu in ga ponudili v komercialno uporabo.

 

5G logo

 

Eden izmed večjih operaterjev v Evropi, ki je kot prvi vklopil 5G za komercialno uporabo je Vodafone. 5G so svojim uporabnikom ponudili že v drugi polovici leta 2019, tako je 5G na voljo v Veliki Britaniji, Italiji, Nemčiji, Španiji in na Irskem. Največja pokritost s 5G omrežjem je v Veliki Britaniji, nato sledi Nemčija. Na svoji spletni strani so še zapisali, da omrežje širijo, kar se da hitro. Za uporabo 5G ni potrebno nobeno doplačilo, edini pogoj, ki so ga postavili je, da ima paket več kot 5 GB prenosa podatkov.

Izbrani izdelki iz naše ponudbe – morda vam bo všeč

Za delovanje 5G omrežja pa je potrebno imeti še 5G telefon. Iz njihove ponudbe lahko zasledimo naslednje modele telefonov: Samsung Galaxy A90 5G, Huawei Mate 20X 5G in Samsung Galaxy Note 10 plus.

Kot prvi ponudili 5G gostovanje (Roaming)

Na spletni strani Vodafone UK so še zapisali, da kot prvo omrežje ponujajo 5G gostovanje svojim (Vodafone) uporabnikom. Tako lahko uporabnik nemškega Vodafona 5G gostovanje uporablja v Italiji ali na Irskem in obratno, brez doplačila.

Mobilna tehnologija
Nazaj
Digitalni (DAB+) radio – kratko in jedrnato o delovanju v Sloveniji
Naprej
Konec varnostnih popravkov za Windows 7