Košarica
0,00€

Dvodnevna delavnica – kako postaviti spletno trgovino za slepe in slabovidne

Logo samopostrezna.com

23. in 24. Aprila bo preko spleta potekala delavnica namenjena slepim in slabovidnim. Organizatorji delavnice so Primorski tehnološki park, Društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica in Samopostrežna.com

Na delavnici bom pokazal, kako v nekaj korakih postaviti spletno stran, namestiti platformo za spletno trgovino in odgovoril na nekaj vprašanj, ki si jih verjetno zastavlja marsikdo od slepih in slabovidnih, verjamem pa, da si podobna vprašanja zastavljate tudi ostali, ki vidite in se morda odločate za prodajo preko interneta.

 

Kako sploh začeti? Kako postaviti spletno stran? Kje zakupiti spletno gostovanje in kakšne morajo biti zahteve? Kako poenostaviti procese nakupa? Je le nekaj vprašanj, ki sem si jih postavljal tudi jaz, ker pa sem slep, pa me je zanimalo tudi naprimer:

Kako so prilagojene spletne strani za slepe in slabovidne (portal za izdajanje računov, portal za eDavke, spletna banka…) kot tudi kako se natisne nalepko za pošiljanje. Za vas videče je to verjetno precej “v izi”, pri slepih pa zna biti to malce komplicirano. Vendar se z malo iznajdljivosti da premagati tudi te ovire.

Zato me veseli, da so me povabili k sodelovanju iz Primorskega Tehnološkega Parka kot tudi iz MDSSNG, da lahko svojo izkušnjo delim z ostalimi. Kaj vemo, morda pa dobim kakšno konkurenco 🙂 kar bi me konec koncev tudi veselilo, da ne bom osamljen “slepi” prodajalec v Sloveniji.

 

Obvestila
Nazaj
Na Samopostrežno prihajajo podcasti!
Naprej
Nekateri ste nasedli – prvo aprilska šala